Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zaostale mine

Eksplozija NATO bombe u Srbiji ubila dvoje ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom raščišćavanja terena od zaostalih NATO-ovih bombi na srbijanskoj planini Kopaoniku, jedna je bomba eksplodirala i poginula su dva pripadnika Vojske Srbije.

Poginula su dvojica dočasnika, pripadnika zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije, priopćila je srbijanska vojska.

Ministar obrane Aleksandar Vučić naložio je poduzimanje hitnih radnji na rasvjetljavanju okolnosti nesreće i utvrđivanju odgovornosti, kaže se u priopćenju u kojemu se dodaje da je Vučić prekinuo svoje aktivnosti i odmah krenuo na mjesto nesreće zajedno s načelnikom Glavnog stožera VS.

Pročitajte i ovo Ilustracija bildanje snaga Vučić najavio jačanje vojske i novo oružje: "Ubrzano na tome radimo" Danska zastava Pod pritiskom Zapovjednik danske vojske dao ostavku

Načelnik glavnog stožera rekao je kako je on kriv za nesreću. 'Odgovoran sam ja, i zamolit ću ministra obrane da utvrdi moju odgovornost', rekao je Ljubiša Diković na konferenciji za novinare.

>> Srbijanska vlada planira smjeniti guvrnera

Kako prenose beogradski mediji, u eksploziji su stradali dočasnici koji su kod mjesta zvanog Pančićev vrh radili na čišćenju terena od eksplozivnih sredstava zaostalih nakon što su snage NATO-a bombardirale Srbiju 1999. godine.

Ovo je druga ovakva tragedija u posljednja dva mjeseca. Sredinom lipnja je u eksploziji zaostale granate na vojnom poligonu Pasuljanske livade kod srbijanskog grada Ćuprije dvoje kadeta srbijanske Vojne akademije poginulo, dvoje je teže ozlijeđeno, dok je petoro zadobilo lakše tjelesne ozljede.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene