Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotoreporter ostao bez stopala

Dvojica novinara AP-a ranjena u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica novinara Associated Pressa koji prate američku vojsku u Afganistanu ranjena su u eksploziji bombe postavljene pokraj ceste nedaleko od Kandahara, objavio je AP.

Fotograf Emilio Morenatti i snimatelj AP Television Newsa Andi Jatmiko putovali su jučer s američkim vojnicima kada je pored njihova vozila eksplodirala bomba. Jatmiku je ozlijeđena noga i slomio je dva rebra, a Morenatti je ostao bez stopala.

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

40-godišnji Morenatti, Španjolac, nagrađivani je novinar koji živi u Islamabadu, a radi za AP u Afganistanu, Izraelu i na palestinskim područjima. Proglašen je fotoreporterom 2009. na natječaju Pictures of the Year International. 44-godišnji Jatmiko je iz Indonezije, a radi za AP u Aziji više od deset godina. U Afganistanu je od 1992. do 2008. poginulo 18 novinara, prema podacima Odbora za zaštitu novinara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene