Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvojica marinaca optužena zbog uriniranja po tijelima talibana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva američka marinca, obojica narednici, optuženi su zbog toga što su urinirali po tijelima mrtvih talibana u Afganistanu, priopćila je u ponedjeljak američka vojska.

Narednici Joseph W. Chamblin i Edward W. Deptola, koji će biti izvedeni pred vojni sud, također su optuženi da nisu spriječili ili prijavili podređene marince da krše vojnu disciplinu, što je uključivalo nasumično otvaranje vatre.

Nakon što je u siječnju na internet procurila snimka američkih vojnih marinaca kako uriniraju po beživotnim tijelima, SAD je odmah pokrenuo istragu. Američki mediji su izvijestili da su marinci sa snimke pripadnici 3. bataljuna 2. mornaričke pukovnije koji je sudjelovao u borbenim i mirovnim misijama od Iraka i Afganistana do Guantanama.

Snimka prikazuje četvoricu muškaraca u vojnim odorama koji, kako se čini, uriniraju po beživotnim tijelima i pritom poziraju. Dok se marinci zabavljaju i poziraju snimatelju, na tlu ispred njih leže tri mrtva muškarca, od kojih je jedan potpuno prekriven krvlju. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Talibani napali policajce i medicinsko osoblje Napad Talibana Postavili bombu kako bi zaustavili cijepljenje protiv dječje paralize, poginulo šest policajaca Slika nije dostupna Od prošlog tjedna Afganistan: Marinci seljacima plaćaju uništavanje opijuma

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene