Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragične nesreće

Dvoje mališana se ugušilo užadima od roleta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje malene djece preminulo je nakon što je njhiva isprva bezazlena igra, završila tragično. Ugušili su se zapevši vratom o užad za podizanje roleta.

16-mjesečna djevojčica iz Stafforda, prošlog je utorka stradala na taj način, a samo pet dana prije nje, istu je sudbinu doživio i trogodišnji dječak iz Lichfielda.

Pročitajte i ovo Ilustracija TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU Dječak se ugušio žirom, objavljeni detalji tragedije: ''Utrčali su unutra doktori i sestre…'' Seul Golema tragedija u Seulu "Ljudi su vrištali, a onda je sve utihnulo, oko mene su bila mrtva tijela. Pomislila sam ja sam sljedeća": Studentica opisala dramatične trenutke smrtonosne gužve

Ogorčeni roditelji dvoje nesretno umrle djece, odlučili su pokrenuti kampanju, kojom žele da se uvede zakon, koji bi zabranio prodaju roleta s užadima za njihovo povlačenje. Policija, međutim, roditelje upozorava da obrate pažnju na predmete u kući i stanu, koji se možda njima čine bezazleno, ali djeci mogu naškoditi, ili ih čak trajno ozlijediti.

Predstavnica za sigurnost u kući, Sheila Merrill, istaknula je kako su djeca zapela i zapetljala se o užad roleta, jer su ona bila dovoljno nisko. 'Odraslima su inače do struka, što može vrlo lako biti visina vrata malog djeteta, ili ako su blizu poda, čak i bebe', dodala je za The Sun Merrill. Preporučila je roditeljima i kupnju roleta čiji dizajn ne podrazumijeva klasično podizanje potezanjem za užad.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene