Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrili ih psi

Dvije osobe izvučene ispod ruševina tri dana nakon potresa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe izvučene su ispod ruševina vlastitog doma u utorak, tri dana poslije razornog potresa koji je u subotu pogodio sjeverozapad Irana i nakon što su spasilačke ekipe objavile završetak operacija, prenijeli su državni mediji.

Obje preživjele osobe u dobrom su stanju, a izvučene su ispod ruševina u selu u blizini grada Varzakana, sjeveroistočno od Tabriza, pošto su ih otkrili uvježbani psi, objavile su televizija Irib i agencija Irna.

Kao i stotine drugih, i njihovo su selo razorili potresi magnitude 6,3 i 6,4. Poginulo je 306 stanovnika, većinom žena i djece, a po zadnjim službenim podatcima, ranjeno je više od 3000 ljudi. Mjerodavno ministarstvo objavilo je u nedjelju da je završila operacija spašavanja navodeći da nema preživjelih.

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

>> Iran: U dva potresa poginulo 306 osoba, ozlijeđeno ih je čak 3037

Mnoge su kritike stizale iranskim vlastima zbog reakcije na potres, a neki su ih hvalili zbog brzine pri spašavanju. Iranski Crveni polumjesec odbio je pomoć iz nekoliko zemalja, među kojima su Njemačka, Turska, Singapur i Tajvan. Ustvrdio je da ima dovoljno ljudi i opreme.

No potpredsjednik Mohamad Reza Rahimi izjavio je u ponedjeljak da je Iran s obzirom na okolnosti spreman prihvatiti pomoć drugih zemalja. Pomoć su poslali i Katar i Turska, dvije zemlje s kojima je Iran zahladio odnose zbog različitih stajališta vezanih uz krizu u Siriji, no Iran je tu pomoć odbio primiti. (HIna)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene