442096
442096
442096
442096
442096

Dvadeset talaca ubijeno u napadu na restoran u Bangladešu

Vojni dužnosnik u Bangladešu rekao je u subotu da je u napadu na restoran u Dhaki poginulo dvadeset talaca te da su svi bili stranci, uglavnom Talijani i Japanci.

 
 
 
 
Prestala pucnjava u opkoljenom restoranu u Dhaki (Foto: AFP)
Prestala pucnjava u opkoljenom restoranu u Dhaki (Foto: AFP)

"Dvadeset talaca koji su ubijeni su stranci", rekao je Šahab Udin. "Većina su Talijani i Japanci", dodao je.

Većina talaca ubijena je hladnim oružjem, rekli su vojni dužnosnici, dodajući da je 13 talaca spašeno među kojima jedan Japanac i dva državljana Šri Lanke. Šest napadača je ubijeno, a nije jasno jesu li među poginulima i dva policajca kao što je ranije javljeno.

Vojska je u subotu pokrenula operaciju "čišćenja" restorana nakon 12-satne talačke krize koja je počela kada su u petak navečer naoružani napadači upali u restoran, popularan među strancima.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Premijerka Bangladeša Šeik Hasina rekla je da je odlučna u iskorjenjivanju terorizma. "To je odvratan čin. Kakva vrsta muslimana su te osobe? Oni nemaju nikakvu vjeru", rekla je.

"Ljudi se moraju oduprijeti teroristima. Moja vlada odlučna je iskorijeniti terorizam u Bangladešu", naglasila je. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.



DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se