Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Za dlaku' izbjegli tragediju

Dva putnička zrakoplova od sudara dijelilo šest sekundi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragedija je 'za dlaku' izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji pilota na signal upozorenja.

Dva putnička zrakoplova na letu u Hong Kong s više od 600 putnika umalo su se sudarila iznad tog azijskog grada, a tragedija je izbjegnuta jer su piloti brzo reagirali na signal upozorenja, objavile su nadležne službe.

Pročitajte i ovo Zrakoplovu Boeing otpao poklopac motora Novi kvar Boeinga Drama u zraku: Avionu otpao poklopac motora za vrijeme leta - "Hvala za infarkt!" Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Boeingu 777 Cathay Pacifica, koji je dolazio iz New Yorka, i Airbusu A330 kompanije Dragonair s Tajvana, naređeno je da ne slijeću zbog lošeg vremena 18. rujna, nakon čega su ušli u isti koridor, leteći jedan prema drugome.

Čelnici zrakoplovnih kompanija rekli su da su zrakoplovi bili udaljeni 2.000 metara jedan od drugoga na istoj visini, jugozapadno od honkonške zračne luke kada se oglasio sustav za sprječavanje sudara.

Pilot Dragonaira s 284 putnika i 12 članova posade odmah je povećao visinu leta, a pilot Cathayja s 299 putnika i 18 članova posade, spustio je zrakoplov kako bi spriječio sudar.

Po riječima bivšeg ravnatelja honkonške Uprave za civilno zrakoplovstvo, dva zrakoplova je od sudara dijelilo šest sekundi, s obzirom na njihovu udaljenost i prosječnu brzinu. Oba zrakoplova su sigurno sletjela u zračnu luku u razmaku od 14 minuta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene