442946
442946
442946
442946
442946

TRAGEDIJA U PETROVARADINU Dva bull terriera ubila muškarca

  • , 11.07.2016., 13:28
  • Autor:
  • komentara

Dva psa pasmine bull terrijer napala su u ponedjeljak ujutro i do smrti izgrizla starijeg čovjeka u Petrovaradinu, kod Novoga Sada, objavili su u ponedjeljak vojvođanski mediji.

 
 
 
 
Bull terrier (Foto: Guliver/Thinkstock)
Bull terrier (Foto: Guliver/Thinkstock)

Psi su, navodi se, pobjegli iz dvorišta kuće njihova vlasnika i napali 82-godišnjeg susjeda koji je od zadobivenih ozljeda preminuo.

Direktor novosadskog javnog poduzeća "Zoo higijena" Aleksandar Bursać izjavio je da su psi trenutačno u prihvatilištu na promatranju, a uzet im je bris sa šapa i vilice.

Koliko je njemu poznato, vlasnik pasa trenutačno je u Njemačkoj, a psi su boravili u kućnom dvorištu i o njima se skrbila vlasnikova supruga koja je sada u pritvoru.

"Po njezinim riječima psi su pojurili za mačkom koja je pobjegla kroz ogradu koju su psi jureći za njom preskočili te je susjed izašao obraniti mačku. Oni su tada napali njega i usmrtili ga", rekao je Bursać.

Na pitanje novinara agencije Tanjug kakve su moguće zakonske posljedice po vlasnika pasa, Bursać je rekao da će slučaj vjerojatno biti obrađen kao ubojstvo iz nehaja.

Novosadski portal 021 objavio je da je nekoliko istraživanja pokazalo da su psi pasmine bull terrier odgovorni za gotovo 40 posto napada na ljude, posebno djecu.

Iz tog razloga, njihovo držanje zabranjeno je u velikom broju država. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se