Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvjeti za Eu

Dužnosnik Europske komisije upozorava BiH oko ustavnih promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor Glavne uprave za proširenje pri Europskoj komisiji za područje balkanskih zemalja Pierre Mirel ocijenio je da bez uspostave novoga saziva Vijeća ministara i provedbe ustavnih promjena, Bosna i Hercegovina neće moći podnijeti zahtjev za članstvo u Europskoj uniji.

U intervju za Oslobođenje Mirel je upozorio da nakon više od deset mjeseci nije postignut dogovor o državnoj Vladi zbog čega nije usvojena nijedna reforma koja se tiče EU, posebice ističući popis pučanstva.

'Ukoliko vlasti BiH ispune te uvjete, Komisiji će se vjerovatno dati zadatak da pripremi mišljenje o podnošenju zahtjeva BiH za članstvo u EU. Očigledno je da su ti potezi u rukama izabranih dužnosnika BiH', rekao je dužnosnik Europske komisije.

Mirel je pojasnio da su reforma ustava i usklađivanje s Europskom konvencijom o ljudskim pravima na temelju presude o pravima manjina u BiH pred Sudom za ljudska prava u Strasbourgu uvjeti koji će se pomno motriti prigodom odobravanja prijave za članstvo u EU. (Hina)

Pročitajte i ovo Biljana Borzan rezultati istraživanja Znate li što su šrinkflacija i skimpflacija? Biljana Borzan upozorila na štetne pojave i traži njihovu zabranu Preminuo rudar u rudniku Mramor kod Tuzle Neizmjerna tuga Akcija spašavanja završila tragično: Iz rudnika Mramor izvučeno tijelo rudara

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene