Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazana 103 leta

Düsseldorf: 17.000 ljudi zapelo na aerodromu zbog štrajka djelatnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štrajk zaposlenika sigurnosti u njemačkim zračnim lukama prekinuo je ili poremetio putovanja nekoliko tisuća putnika na dva vrlo prometna aerodroma, izvijestili su u četvrtak zaposlenici zračnih luka i članovi sindikata Verdi.

Oko 400 zaposlenika nezadovoljnih plaćama odazvalo se štrajku u zračnoj luci Düsseldorf, što je rezultiralo otkazivanjem, odnosno odgodom letova do petka, objavili su iz zračne luke. U zračnoj luci Hamburg otkazana su 103 leta, zbog čega je ondje privremeno ostalo zarobljeno 17.000 putnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija dvije velike zračne luke Zbog oluje: U Europi otkazano više od 200 letova Slika nije dostupna a špica je sezone Otkazano nekoliko letova iz Italije prema Hrvatskoj zbog štrajka kontrole leta

>> Kineski novinari štrajkaju zbog cenzure

Sindikat Verdi je na štrajk do ponoći pozvao i zaposlene u privatnom sektoru. Glasnogovornik je izjavio kako sindikat pokušava primorati poslodavce na prihvatljivu odluku koja će se postići pregovorima. Upozorio je da bi, ukoliko se to ne ostvari, mogli uslijediti daljnji štrajkovi.

Više od 70 posto zaposlenih njemačkih 'sigurnjaka' u najnižnoj je platnoj skupini sa zaradom od 8,23 eura bruto po satu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene