Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dulić u BiH: Srbija odlučna u hvatanju ratnih zločinaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Narodne skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je u Sarajevu kako su vlasti njegove zemlje odlučne izvršiti svoje obveze i što prije uhititi sve preostale optužene za ratne zločine za kojima traga Haški sud.

'Srbija će učiniti sve da u najkraćem mogućem roku uhiti i izruči sve preostale optuženike ako su na njezinu teritoriju', kazao je novinarima Dulić koji predvodi izaslanstvo srbijanskog parlamenta u dvodnevnom službenom posjetu Bosni i Hercegovini.

Pročitajte i ovo Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Sve zanimljiviji brojnim gostima Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod'' Ljubuški i Široki Brijeg pred izbore (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Potreban razgovor Hrvate u BiH brine budućnost nakon novih izbora: ''Hrvatski političari ne vode dovoljno računa o nama''

Dulić je izjavio kako se Srbija s pitanjem ratnih zločina mora
suočiti prije svega zbog nje same, a istaknuo je kako osobno pripada političkim snagama u zemlji koje su za bezuvjetnu osudu svih ratnih zločina počinjenih u ime srpskog naroda.

To se, kako je pojasnio, odnosi prije svega na zločine poput onih u Srebrenici.

Dulić je također kazao kako sadašnje srbijanske vlasti žele dobru suradnju sa susjednim zemljama jer bez toga nema ni približavanja Europskoj uniji.

Upravo stoga, istaknuo je Dulić, Srbija više ne želi biti zemljom koja će 'izvoziti krize'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene