Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dulić: 'Ne želim biti izabran kršenjem poslovnika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za predsjednika Skupštine Srbije Oliver Dulić izjavio je utorak navečer novinarima da ne želi biti izabran kršenjem Poslovnika o radu i da je prekid sjednice proceduralna stvar nastala zbog različitog tumačenja toga poslovnika.

Poslovnik, kako ga tumači dio zastupnika, definira da sve sjednice osim konstitutivne i one na čijem su dnevnom redu proračun i izbor vlade, imaju razdvojene rasprave od dana za glasovanje. Poslovnik, po njima, predviđa da se obavi rasprava o svim točkama dnevnog reda, pa da se tek onda odredi dan za glasovanje.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Kini - 5 Što se to svijetu događa? VIDEO Pogledajte kako kažnjavaju kršitelje mjera: "Ljudi poput njih to zaslužuju. Što ako donesu virus?" Slika nije dostupna SLIJEDE KAZNENE PRIJAVE Sinoć nije bilo pjevanja: Policija u centru Zagrebu kontrolirala krše li se mjere u kafićima. U studentskoj udruzi pronašli 64 osobe, jedna je bila pozitivna

U utorak započeta sjednica srbijanskog parlamenta na kojoj je okončana rasprava o kandidatu za predsjednika nastavit će se u srijedu nakon što se šefovi zastupničkih skupina dogovore da li će ona biti nastavljena glasovanjem o predsjedniku ili raspravom o ostalim točkama dnevnog reda, a to su izbor još tri potpredsjednika i tajnika.

Zastupnik Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović, koja je za predsjednika parlamenta kandidirala Dulića, novinarima je međutim rekao da se u utorak navečer moglo obaviti glasovanje o predsjedniku parlamenta i da je takav dogovor postignut u utorak ujutro.

On je ocijenio da je ishod sjednice u utorak posljedica "političkih ambicija pojedinih stranaka koje žele da se malo zakuha", i naveo kako se poseban dan za glasovanje određuje samo ako skupština razmatra određene pravne akte.

Inače, višesatnu raspravu na sjednici u utorak obilježila su stara prepucavanja opozicijskih radikala i socijalista sa zastupnicima vladajuće koalicije i međusobna vrijeđanja, kao i radikalske optužbe Zapada za sve ono što se događa Srbiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene