Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra zarada

VIDEO Opet obaraju rekorde

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je u subotu bio poseban dan. Prvi put u povijesti ostvario je 3 milijuna noćenja. Dubrovčani su stoga proslavili još jedan u nizu uspješnih turističkih rezultata, uz glazbu i ukusne slastice!

Prvi put u povjesti Dubrovnik je zabilježio tri milijuna noćenja. Slavljeničkim, prepunim Stradunom i u subotu je šetalo više od deset tisuća turista iz čitavog svijeta!

Pročitajte i ovo Mato Franković i Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV DNEVNIK NOVE TV DOZNAJE Dubrovnik zabranjuje nove apartmane unutar zidina: "Prestat će se izdavati dozvole u iduća dva mjeseca, čeka se Gradsko vijeće" Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

U proteklih šest godina Dubrovnik je zabilježio rast i dolazaka i noćenja za gotovo 50 posto. 'Gosti iz Velike Britanije čine petinu turističkog prometa. Slijede gosti iz Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske i tako dalje', rekla je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik za Dnevnik Nove TV.

Turisti ludi za Dubrovnikom, ali nisu baš sigurni gdje je: 'Zar ovo nije Italija?'

'Mi potrošnju procjenjujemo na oko 750-800 milijuna eura na godišnjoj razini', kaže Andro Vlahušić, dubrovački gradonačelnik.

Ukusan dubrovački vikend začinili su i učenici ugostiteljske škole, koji su za čitavi Stradun napekli palačinki. Uživali su i turisti i domaći. Dubrovnik je uz slastice proslavio prvi rekord i već zacrtao novi plan - za 10 godina 5 milijuna noćenja i milijardu eura zarade!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene