Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubai: Sedam čuda za 15 milijuna turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do 2010. godine Dubai neće biti poznat samo kao mjesto bogato naftom. Princ Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum svojim projektima planira zadiviti 15 milijuna turista. Pogledajte kako.

1. Burj Dubai

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najpopularniji papa Ovo su čuda pape Ivana Pavla II.! Slika nije dostupna Tema dana Vjerujete li u čuda?

Bit će to najviša zgrada na svijetu koja će se otvoriti 2009. godine. Zgrada će biti dio centra koji će se zvati 'Downtown Dubai'. Građevina će biti rađena po dizajnu arhitekta Adriana Smitha koji ima na raspolaganju budžet od 4 bilijuna dolara.

2. Palm Islands

Riječ je o tri otoka u Dubaiju, koji su ujedno najveći umjetni otoci na svijetu. Konstruirao ih je Nakheel Properties. Otoci su smješteni na obali Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Perzijskom zaljevu, a svojom površinom Dubaiju pridonose 520 kilometara obale.
 

3. Dubailand

Dubailand će postati najveći zabavni park na svijetu. Ovaj zabavni park  bit će dva puta veći od Disneylanda.

4. Hydropolis

Prvi na svijetu kompleks ispod vode trebao bi biti otvoren do 2009. godine. Smjestit će se 20 metara pod vodom, a moći će primiti 220 gostiju.

5. The World Islands

The World je projekt koji se sastoji od 300 umjetnih otoka poslaganih u obliku mape svijeta. Svaki otok veličine je od 23,000 m2 do 84,000 m2, a razmak među njima iznosi od 50 do 100 metara. Otoci će biti na prodaju, a cijena jednog bit će od 15 do 45 milijuna dolara.

6. Dubai Mall

Uskoro će niknuti najveći trgovački centar na svijetu. Rasprostirat će se na površini od 3 657 600 metara, a sastojat će se od 10 do 15 manjih centara.

7. Ski Dubai

Ski Dubai, najveće zatvoreno skijalište na svijetu već je otvoreno.  Skijaši mogu uživati na stazama površine 22.500 m2.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene