Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dizanje ugleda

DT se iskupljuje za prisluškivanje donacijom od 1,7 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom objavio je da će u korist nekoliko udruga i zaklada uplatiti ukupno 1,7 milijuna eura kako bi poboljšao svoj ugled narušen prisluškivanjem koje je provodio 2005. i 2006. godine.

Nekad državni monopolist, a danas grupa u čijoj vlasničkoj strukturi država ima 32 posto udjela, DT tumači donaciju kao potez koji duguje članovima nadzornog vijeća, osoblju i njihovim obiteljima, svima koji su bili prisluškivani.

Pročitajte i ovo Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići Pokrovitelj Telemach Dječji osmijeh nema cijenu: Pomozimo mališanima iz udruge Vukovarski leptirići

>> Predsjednik uprave Deutsche Telekoma pod istragom zbog mita

Godine 2008., DT je priznao da je prisluškivao određen broj osoba, među njima i novinare kako bi otkrio odakle cure povjerljive informacije. Pošto je izbio skandal, DT je svim sredstvima pokušao svoj ugled poboljšati nekom velikom donacijom. U Bonnu gdje je sjedište grupe, zbog afere prisluškivanje počeo je i sudski proces protiv DT-a.

Darovanih 1,7 milijuna eura bit će raspoređeno na nekoliko korisnika među kojima su udruge za zaštitu privatnih podataka i udruge protiv diskriminacije i rasizma. DT je u trećem tromjesečju ostvario neto dobit veću od milijarde eura, a ukupni prihod od 15,6 milijardi eura, prema rezultatima objavljenima početkom studenoga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene