Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi su Sirijci

Državljani Srbije na 7. mjestu osumnjičenih za kaznena djela u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državljani Srbije na sedmom su mjestu među osumnjičenima za kaznena djela u Njemačkoj, a na prvom mjestu su Sirijci, pokazuje statistika njemačkih vlasti koju u subotu prenose beogradski mediji.

U Njemačkoj je tijekom 2016. registrirano više od 6 milijuna kaznenih djela, a porastao je i broj počinitelja s 555.820 na 616.230, dok je udio stranaca među počiniteljima povećan s 5,7 na 8,6 posto. 

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata

Statistika pokazuje da su među strancima najbrojniji osumnjičeni iz Sirije 30.699, Afganistana 17.466 Iraka 12.202, Abanije 9.882, Alžira 8.332, Maroka 8.266, dok je 7.684 osumnjičenih građana iz Srbije. Slijede Iranci 7.251 , građani Kosova 5.039, te 4.595 osoba koje su u Njemačku stigle iz Somalije, a statistika bilježi da su žrtve zločina migranata najčešće drugi migranti u čak 80 posto slučajeva.

Unatoč rastu kriminala Njemačka i dalje važi za "relativno sigurnu zemlju", ocijenio je profesor kriminalne psihologije Rudieger Egg, komentirajući statistiku kriminala. Egg je za njemački Bild ocijenio da su posebno na udaru pogranične oblasti u saveznim državama Brandenburg i Saska, poglavito kad je riječ o "bandama iz istočne Europe" i obijanju stanova.

"To je i u svijetu tako da se nasilnici više okupljaju u velikim gradovima, jer tamo su i ilegalni poslovi i trgovina drogom, ženama, naoružanjem. To se ne događaa u nekom selu, već u Berlinu ili Hamburgu'', rekao je Egg, uvjeren da "Nijemci, ipak, nisu tako puno uplašeni zbog uznemirujućih statističkih podataka" o kriminalu i kaznenim djelima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene