Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noću pospremala po kući

Držao kćer zaključanu 10 godina, dao joj žilet da se može ubiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinska policija oslobodila je 20-godišnju djevojku koju je otac držao zatočenu u malenoj kupaonici cijelo jedno desetljeće. Djevojka je bila pretučena i pothranjena a van je smjela samo noću i to kako bi pospremala kuću.

Glasnogovornik policije Adnan Damiri je kazao kako je 20-godišnja Baraa Malehem, koja je pronađena ove subote, u 'vrlo jadnom stanju' te da još nije potpuno jasno zašto ju je otac zatočio. 

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

Barra je policiji ispričala kako je u kupaonici veličine metar na metar provela 10 godina slušajući radio koji joj je dao otac te da je jela jednu jabuku dnevno. Otac ju je zaključao nakon što je s 10 godina pobjegla od njegove torture. Policija ju je uhvatila i vratila je kući i tada je započela njezina noćna mora. Otac ju je prisilio da potpiše izjavu da se ne želi vratiti u školu, a kupaonicu je smjela napustiti jedino usred noći i to kako bi mogla obavljati kućanske poslove. Prije zore, ponovno bi je zaključao pa sunčevu svjetlost nije vidjela punih 10 godina.

U malenoj kupaonici imala je tek dekicu, radio i žilet koji su joj dali otac i maćeha koji su je navodno poticali da počini samoubojstvo. Često su je tukli a otac joj je brijao glavu i obrve kako bi je dodatno kaznio. Često joj je prijetio da će je silovati i napraviti joj dijete kako bi je mogao ubiti zbog povrede časti obitelji. 

Nakon 10 godina torture djevojčina teta je sve prijavila vlastima. Kada je policija upala u kuću u kupaonici su pronašli djevojku koja je na sebi imala prastaru odjeću koja samo što se nije raspala. 

Baraa sada uživa u slobodi i živi kod majke. Njezini roditelji su se rastali kada je imala jedva četiri godine. Otac je dobio skrbništvo nad njom a njezina majka nad njezinim bratom. Majka je medijima rekla kako je uzela dječaka jer mu je otac često znao našpricati parfem u oči. Do tada, kazala je, nikada nije zlostavljao kćer pa je mislila da će Baraa s njim biti sigurna.

49-godišnjak i njegova druga žena su privedeni i u pritvoru čekaju saslušanje na sudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene