Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga trajala 12 sati

SPAŠEN Drugi pilot srušenog ruskog Su-24 živ i zdrav vraćen u bazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi ruski pilot koji je iskočio iz srušenog vojnog aviona je živ i nalazi se u Siriji.

Drugi ruski pilot čiji su bombarder jučer srušili Turci tvrdeći da je povrijeđen njihov zračni prostor, živ je i nalazi se u Siriji, potvrdio je ruski ministar obrane Sergey Shoigu, javlja Russia Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

Akciju spašavanja provele su zajedno ruske i sirijske snage i pilot se trenutačno nalazi u ruskoj vojnoj bazi na teritoriju Sirije.

RUSI POVISILI ULOG U SIRIJI Odgovor Turskoj u tri protumjere

'Operacija spašavanja protekla je uspješno. Pilot je dovezen u našu bazu. Zdrav je i živ', rekao je Shoigu.

Jedan je pilot prilikom spuštanja padobranom ubijen, a odgovornost za ubojstvo preuzela je turkmenistanska brigada koja se bori protiv režima Bašara al-Asada u Siriji.

Podsjetimo, ruski avion koji gađa mete pobunjenika u Siriji srušili su Turci tvrdeći da su Rusi povrijedili njihov zračni prostor. Piloti su se katapultirali, ali jedan je ubijen, a sudbina drugog nije bila poznata.

Odmah se oglasio ruski predsjednik Vladimir Putin najavljujući posljedice za Tursku, članicu NATO-a. Ubrzo nakon toga sastao se i NATO savez, smirujući tenzije koje su nastale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene