Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Drašković: Kosovo ne može biti poseban slučaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Drašković izjavio je u Ljubljani da Kosovo ne može dobiti samostalnost kao "poseban slučaj" jer osnivačka Povelja Ujedinjenih nacija jamči teritorijalni integritet svih država.

"Sve separatističke regije u svijetu čekaju što će se dogoditi s Kosovom koje ne može biti izuzetak od pravila i poseban slučaj jer bi se time stvorio presedan s dalekosežnim posljedicama", rekao je Drašković na konferenciji za novinare nakon susreta sa slovenskim kolegom Dimitrijem Rupelom. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Drašković je dodao da Srbiju u takvom stajalištu podržava i Ruska Federacija i da bi spremnost na "maksimalni mogući kompromis" morali pokazati i kosovski Albanci u čemu bi mogla posredovati Slovenija.

Rupel je izjavio da Drašković predstavlja demokratske snage u Srbiji s kojima Slovenija surađuje i kojima je spremna dati potporu u približavanju Europskoj uniji.

Draškovića je primio i premijer Janez Janša koji je, kako je
priopćeno iz njegova ureda, pozdravio prihvaćanje novog Ustava Republike Srbije, rekavši da je Srbija tako na ustavno-pravnoj razini prekinula s režimom Slobodana Miloševića, te izrazio očekivanje da će parlamentarni izbori u toj državi zakazani za siječanj iduće godine "potvrditi takvo usmjerenje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene