Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oluja u Kini

Dramatična snimka spašavanja posade iz mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi posada najmanje dvaju brodova spašeni su tijekom vikenda nakon što je tropska oluja Maeri poharala istočni dio Kine.

Tropska oluja, koja je divljala obalom istočne Kine, uzburkala je more i izazvala visoke valove oko otočja Zhoushan. 

Pročitajte i ovo Darko Glažar, Lučki kapetan Rijeka - 2 Pažljivo pratiti vremensku prognozu Nevrijeme stvara probleme i na moru: "Ako baš ne morate, nemojte izlaziti na more, barem na širem riječkom području" Susret nakon oluje - 3 Susret prepun emocija Hrabrost je nadjačala oluju: Snježana je napokon upoznala mladića koji ju je spasio - "To je naš heroj. Ostat će dio naše obitelji zauvijek"

U subotu se nasukao brod s 12 članova posade. Vatrogasci su brzo izašli na teren i upotrijebili čelični kabel kako bi ih izvukli iz mora. No, struje i vjetar su bili toliko jaki da je spašavanje samo jednog člana posade trajalo gotovo sat vremena, javili su lokalni mediji.  

Nešto kasnije, na mjesto nesreće stigao je spasilački brod koji se nakon nekoliko pokušaja uspio približiti nasukanom brodu i izvući ostatak posade na sigurno.

U nedjelju, spasioci su s ribarskog broda kojeg je vjetar odnio na pučinu spasili dvojicu ribara. Na pučini su proveli više od osam sati.

Lokalne vlasti apelirale su na sve brodice da se vrate u luke kako bi izbjegli oluju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene