Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukljao dim

Drama u Budimpešti: Avion prisilno sletio sa zapaljenim motorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češkom se putničkom avionu pokvario i zapalio motor zbog čega je, nedugo nakon polijetanja, morao izvanredno sletjeti u zračnu luku u Budimpešti.

Zrakoplov češke zrakoplovne tvrtke ČSA ATR-72 koji je u srijedu poletio za Prag s 33 putnika i četiri člana posade bio je prisiljen nakon polijetanja ponovno sletjeti na pistu zračne luke u Budimpešti zbog kvara na motoru, objavila je mađarska novinska agencija MTI.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

>> POSLUŠAJTE: Ovako je zvučao razgovor kontrole leta i pilota CA

Glasnogovorik ČSA kazao je kako je nedugo nakon polijetanja osoblje zrakoplova prijavilo plamen na jednom od motora, nakon čega su poduzete odgovarajuće mjere u skladu s pravilima o postupanju u izvanrednim situacijama. Motor je odmah isključen, a zrakoplov preusmjeren natrag u zračnu luku Budimpešta. Putnici su iz zrakoplova izašli stepenicama.

Na internetskoj stranici budimpeštanske zračne luke stoji kako je iz zrakoplova pri slijetanju sukljao dim.

ATR-72 bez problema je sletio natrag na pistu, nakon čega su dvije piste zračne luke bile privremeno zatvorene, a letovi usmjeravani prema drugim europskim zračnim lukama.

Iz uprave Czech Airlinesa izvijestili su kako su se pobrinuli o svim putnicima te da je tvrtka osigurala zamjenski zrakoplov Airbus A320 kako bi tijekom dana stigli na odredište. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene