Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u New Yorku

Drama na Manhattanu: Katamaran se zabio u dok, deseci ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više desetaka putnika na katamaranu koji je stigao iz New Jerseyja na Manhattan ozlijeđeno je kada se brod iz još neutvrđenih razloga zabio u lučki dok.

Katamaran koji je prevozio gotovo 350 putnika iz New Jerseyja u Manhattan, zabio se jutros u dok njujorške luke pri čemu je ozlijeđeno najmanje 70 ljudi, javlja AP.

Pročitajte i ovo Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci" Olujno jugo na području Splita - 2 Snažno jugo Obustavljena plovidba katamarana i mnogih trajekata u okolici Splita: Pogledajte o kojim se linijama radi

Većinom je riječ o lakšim ozljedama, ali 11 je osoba završilo u bolnici u nešto težem stanju. Dio ozlijeđenih je iz broda iznesen na nosilima.

>> Na 'Marku Polu' oštećeno čak 66 vozila

Na brodu, koji je plovio brzinom od 10 do 12 čvorova, vidljiva je oveća rupa koja je nastala uslijed snažnog naleta na dok. Nakon incidenta, uspio je uz uobičajene manevre pristati na predviđenu poziciju.

Jedna je putnica posvjedočila da je u trenutku nesreće na palubi nastala panika i histerija te da su neki popadali jedni po drugima.

Uzrok nesreće još nije poznat. Jedan časopis specijaliziran za brodove izvijestio je u kolovozu prošle godine da su na unesrećenom katamarnu zbog smanjenja troškova benzina zamijenjeni propeleri.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene