Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje neutješnog oca iz Srbije

'Mom mrtvom djetetu su ukrali i prodali organe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anđelka Milošević (24) umrla je u listopadu prošle godine. Njen otac do danas nije dobio nalaz obdukcije, a okolnosti u kojima je obdukcija provedena natjerale su ga da posumnja u nezakonitu trgovinu organima.

Dragiša Milošević iz Despotovca u Srbiji tvrdi kako su liječnici prilikom obdukcije ukrali i prodali organe njegove kćeri Anđelke koja je u listopadu prošle godine preminula zbog upale pluća i mozga, piše Kurir.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

'Ne samo da još uvijek nisam dobio rezultate obdukcije već su njeno tijelo donijeli u kapelu na despotovačkom groblju. Tu se obdukcija po zakonu ne smije obavljati. Zbog toga sumnjam da je doktorska mafija napravila sve kako bi mojoj kćeri izvadila i odnijela organe', kažđe Milošević.

Neutješni otac kaže kako isprva ništa nije sumnjao zbog šoka nakon gubitka kćeri, no kako je s vremenom shvatio da nešto nije u redu. 'Kao prvo, nije mi jasno zašto su od trenutka smrti do preuzimanja tijelo moje kćeri čuvali policajci iz Despotovca? A na sve to ni nalaz obdukcije ne dobijem. Znam da mi on neće vratiti kćerku, ali moram saznati što se dogodilo', rekao je Milošević za Kurir.

>> Mladić (21): 'Prodajem bubreg za 50.000 eura zbog teške financijske situacije'

Pisao je sucu istrage, no tamo je dobio odgovor kako se čeka nalaz s Vojnomedicinske akademije. Zato se u njemu probudila sumnja u nezakonitu trgovinu organima.

'Miloševićeva kći umrla je prirodnom smrću, a ako on misli drugačije neka podnese prijavu. Tu nije bilo istrage i nema osumnjičenih, ali je tužitelj htio utvrditi što je dovelo do njene smrti pa smo krv preminule poslali na VMA', rekao je sudac istrage Zoran Petrović.

A zašto je obdukcija na tijelu Anđelke Milošević napravljena u kapeli lokalnog groblja, Petrović kaže kako u Despotovcu nema bolnice i da je kapela poslužila kao mjesto za obdukciju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene