Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjiti proračune, stvoriti bankarsku uniju

Draghi eurozoni poručio da napusti 'svijet bajki'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriza eurozone ni izbliza nije gotova i njezine članice moraju smanjiti proračune i stvoriti bankarsku uniju kako bi izašle iz 'svijeta bajki' u kojem su problemi i nastali, rekao je u petak predsjednik Europske središnje banke (ECB) Mario Draghi.

Njegov poziv na reforme ponovila je i direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde, rekavši da bi stvaranje bankarske unije koja bi imala ovlasti nadzora svih banaka trebao biti prioritet eurozone.

Pročitajte i ovo Ilustracija podaci DSZ-a Nema usporavanja rasta cijena: Imamo najvišu stopu inflacije u cijeloj eurozoni Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne"

>> Barroso: Eurozona se mora brže integrirati od ostatka EU

Govoreći u Parizu, gdje vlada pokušava odagnati zabrinutost koju je iskazao MMF da bi Francuska mogla zaostati, jer Italija i Španjolska brže provode reforme, Draghi je ocijenio da će se problemi eurozone s dugom vjerojatno protegnuti na dobar dio iduće godine. "Još nismo izašli iz krize", rekao je Draghi za francuski radio Europe 1. "Oporavak većeg dijela eurozone sigurno će početi u drugoj polovici 2013.".

"Kriza je pokazala da smo živjeli u svijetu bajki", rekao je poslije predsjednik ECB-a na konferenciji s financijskim stručnjacima, posebno ističući neodržive gubitke, slabe banke i lošu političku koordinaciju kao razloge koji su prije tri godine pokrenuli krizu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene