Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dragan Čavić podnio ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Čavić podnio je u Banjoj Luci, na dugotrajnoj sjednici svoje Srpske demokratske stranke, ostavku na dužnost predsjednika Glavnog odbora SDS-a.

"Nakon izglasavanja nepovjerenja članovima Predsjedništva SDS-a, a budući da sam i ja prema Statutu predložio, podnio sam trenutnu i neopozivu ostavku na mjesto predsjednika SDS-a", izjavio je Čavić novinarima.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Ne prihvaćam kvalifikacije "sramne peticije" koju su, osim bivših dužnosnika, odnosno osnivača SDS-a, potpisali i mnogi predsjednici općinskih odbora Stranke, rekao je Čavić.

Gotovo svi aktualni i bivši dužnosnici SDS-a zamjeraju Čaviću što je, šest mjeseci prije izbora, smijenio vladu koju je sam odabrao i na njezino mjesto doveo vladu političkog protivnika Milorada Dodika, odnosno Savez neovisnih socijaldemokrata.

To se, ističu autori pisma, može okarakterizirati kao 'politička
izdaja'.

"Unazadio je SDS 'reformama' programa i Statuta, uzurpirao je sve poluge vlasti u stranci i od nje napravio nedemokratsku - diktatorsku stranku", piše u pismu koje je potpisala većina općinskih odbora SDS.

Osim Čavićeve ostavke potpisnici zahtijevaju izvanredne
unutarstranačke izbore na svim razinama.

Ostavku Dragana Čavića zahtijevao je i njemu tradicionalno lojalni gradski odbor SDS-a Banje Luke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene