Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priznao krivnju

Doživotni zatvor za otmičara žena, Ariela Castra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši vozač školskog autobusa u Clevelandu Ariel Castro izjavio je da se osjeća krivim za otmicu i silovanje triju žena koje je držao u zatočeništvu i dobit će kaznu doživotnog zatvora.

Na sudskom ročištu tužiteljstvo Ohioa je sa svoje strane pristalo da Ariel Castro neće biti osuđen na smrtnu kaznu. Ovaj sporazum znači da se Castru neće suditi čime će se žene poštedjeti traume svjedočenja o zlostavljanju tijekom oko deset godina.

Žene su iščezle bez traga u istom kvartu gdje je živio Castro između 2002. i 2004. a spašene su 6. svibnja, 11 godina nakon što je prva nestala.

Tri žene su tijekom određenih razdoblja bile vezivane lancima ili konopom i bile izgladnjivane, tučene i seksualno zlostavljane, prema sudskim dokumentima i policijskom izvješću.

Susjedi su 6. svibnja čuli pozive u pomoć Amande Berry (27) i pomogli joj da provali vrata na Castrovoj kući u kojoj su na katu isto tako pronašli Ginu DeJesus (23) i Michelle Knight (32).

Spašena je i Berryna 6-godišnja kći kojoj je otac Castro a rođena je dok je žene držao u zatočeništvu, potvrdile su kasnije analize DNK.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uz povike odobravanja VIDEO 'Kuća strave' sravnjena sa zemljom, nestala i s Google Eartha Slika nije dostupna Ukupno 977 točaka Podignuta optužnica protiv monstruma iz Clevelanda

>> Podignuta optužnica protiv monstruma iz Clevelanda

Na ročištu u petak Castro (53) je po prvi put govorio o pojedinostima svojih postupaka rekavši kako je i sam bio žrtva kao dijete te da se borio s opsjednutošću seksom.

Castro je bio godinama vozač autobusa za clevelandsku školsku oblast dok 2012. nije otpušten nakon četvrtog disciplinskog prekršaja.

Dogovorena kazna je doživotni zatvor bez prava na pomilovanje i još 1000 godina. Formalno izricinje kazne predviđeno je za 1. kolovoza. (Hina/D.Š.) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene