Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan ranjen

Donjeck: Ubijen ruski snimatelj! Približio se ukrajinskoj vojnoj postrojbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anatolij Klijan (68), ranjen je u trbuh u nedjelju navečer kada se njegova ekipa našla zahvaćena vatrom dok se približavala ukrajinskoj vojnoj postrojbi.

Snimatelj ruske televizije ubijen je u Donjecku u istočnoj Ukrajini, objavila je u ponedjeljak njegova medijska kuća koja je u državnom vlasništvu, a riječ je o trećem ruskom novinaru ubijenom u sukobu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna! Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Dok Putin traži produljenje primirja, prosvjedi i nasilje u Ukrajini se nastavljaju

Anatolij Klijan (68), ranjen je u trbuh u nedjelju navečer kada se njegova ekipa našla zahvaćena vatrom dok se približavala ukrajinskoj vojnoj postrojbi, prenosi Reuters.

Klijan je bio u skupini ruskih novinara koje su proruski pobunjenici iz samoproglašene Republike Donjeck poveli na susret s majkama vojnika koje su došle tražiti da se njihovi sinovi puste kućama.

U vatri je ranjen i vozač automobila koji je još u bolnici, javio je ruski informativni kanal Rusija 24, prenosi agencija AFP.

Ukrajina: Tri vojnika poginula u napadu separatista

Rusija je prosvjedovala protiv ubijanja svojih novinara i pozvala Kijev da prekine operacije u Donjecku i Luhansku gdje su proruski separatisti zauzeli zgrade državne uprave i spremišta oružja.

Dvojica novinara ruske državne televizije ubijeni su 17. lipnja vatrom iz minobacača blizu Luhanska. Njihov poslodavac za smrt krivi ukrajinske snage.

Talijanski fotograf Andrea Rocchelli ubijen je krajem svibnja blizu Slavjanska, kao i njegov ruski pomoćnik Andrej Mironov.

Sporadično nasilje nastavilo se u istočnoj Ukrajini unatoč primirju koje je proglasio ukrajinski predsjednik Petro Porošenko 20. lipnja kako bi omogućio pregovore s pobunjenicima. Primirje je produljeno do ponedjeljka navečer. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene