Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veteran među šeforvima država

Obećao da će 'izglancati' svoj engleski jezik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljski premijer Donald Tusk, koji je u subotu izabran za novog predsjednika Europskog vijeća i kojemu se kao jedan od minusa zamjera slabo poznavanje stranih jezika, obećao je da će na sljedećem summitu u prosincu kojim će predsjedati govoriti engleski.

"Ovo je moja posljednja konferencija za novinare koju održavam kao poljski premijer i stoga ću govoriti na poljskom. Obećajem da ću na sljedećem summitu govoriti engleski", rekao je Tusk.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Habemus Presidentum'' Tusk ponovno izabran za predsjednika Europskog vijeća Slika nije dostupna Poruka iz Bruxellesa TUSK ČESTITAO OREŠKOVIĆU 'Vaše imenovanje dolazi u ključnom trenutku za Hrvatsku i Europu'

"Do prosinca ću 'izglancati svoj engleski", dometnuo je Tusk na engleskom i upotrijebio glagol "polish", koji znači glancati, polirati, ali ujedno označava i pripadnika poljskog naroda i poljski jezik.

Tusk predsjednik Europskog vijeća, Mogherini nasljednica Ashton

Tusk će također predsjedavati i summitima eurozone, iako njegova zemlja nije članica eurozone.

Predsjednik Europskog vijeća Herman Van Rompuy predstavio je svoga nasljednika "kao veterana" među šefovima država ili vlada.

Tusk je premijer od 2007. i Poljska je jedina zemlja EU-a koji nije ušla u recesiju tijekom krize, koja je počela krajem prošlog desetljeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene