447979
447979
447979
447979
447979

KONFUZIJA Donald Trump zbunjuje javnost svojim stajalištima

  • , 26.08.2016., 10:21
  • Autor:
  • komentara

Donald Trump opovrgao je u četvrtak kako razmišlja o mekšem stavu oko ilegalne imigracije ali i dalje vlada konfuzija oko njegova točnog nacrta migracijske reforme.

 
 
 
 
Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Nakon što je više od godinu dana govorio da protjerivanje više od 11 milijuna ilegalnih imigranata u SAD-u neće biti dovedeno u pitanje za njegova predsjedanja državom, spominjući čak i snage koje bi se bavile tim protjerivanjima, republikanski kandidat za Bijelu kuću Donald Trump izazvao je pomutnju izjavivši u utorak da "apsolutno može doći do mekšanja stavova jer ne želimo nauditi ljudima".

Potom je objasnio da bi ilegalci koji nisu počinili težak zločin mogli ostati u zamjenu za plaćanje zaostalih poreza i bez pristupa državljanstvu.

Izjava je zaledila konzervativce za koje i najmanja sugestija reguliranja nailazi na neodobravanje.

Najnovija epizoda zbila se u četvrtak na mitingu kad je ponovno ratoborno izjavio da će se zid na granici s Meksikom "100 posto" izgraditi.

A u intervjuu CNN-u kazao je da daleko od omekšavanja predviđa "pooštravanje" svojeg nacrta reforme.

Koja će onda biti sudbina ilegalnih useljenika? Kako bi se mogli nadati reguliranju statusa, prvo će morati napustiti teritorij i vratiti se legalno da bi zatražili papire, po njemu.

Jedno je sigurno, na točan Trumpov nacrt o imigraciji pričekat ćemo. Jedini dokument koji je objavio njegov tim datira iz kolovoza 2015. Kandidat je obećao u četvrtak da će uskoro otkriti svoje prijedloge u govoru.

"Trump mora predstaviti točne ideje i prestati lansirati probne balone", kazao je Ali Noorani, direktor Nacionalnog imigracijskog foruma.(Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se