447127
447127
447127
447127
447127

UČINIO ONO ŠTO NITKO NIJE OČEKIVAO 'Ne morate mi vjerovati, ali žao mi je zbog toga'

  • , 19.08.2016., 09:35
  • Autor:
  • komentara

Donald Trump iznenadio je birače neočekivanim zaokretom u vođenju svoje kampanje.

 
 
 
 
Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Donald Trump je u četvrtak na opće iznenađenje promatrača izjavio da žali zbog uvredljivih riječi koje je izgovorio tijekom kampanje, pokušavajući se prikazati kao kandidat oko kojega je moguće postići konsenzus.

"Ponekad, kada me ponese rasprava i kada se želim izjasniti o više tema, ne biram riječi i kažem svašta", rekao je republikanski kandidat za Bijelu kuću na skupu u Charlotti, u Sjevernoj Karolini. "To mi se događalo", dodao je, izazivajući smijeh i pljesak pristaša.

"Ne morate mi vjerovati, ali žao mi je zbog toga", neočekivano je izjavio Trump. "Posebno mi je žao ako je to osobno povrijedilo nekog", rekao je poručivši ipak pristašama da će im "uvijek govoriti istinu".

Ova izjava izrečena na skupu što je protekao bez izgreda i neobično mirno, označava promjenu stila u kampanji republikanskog kandidata.

Trump je nedavno načinio izmjene u izbornom stožeru i u srijedu imenovao njegovim voditeljem spornog vlasnika konzervativne mrežne stranice Breitbart News, Stevea Bannona koji nema političkog iskustva.

Trump je skup počeo u Charlotti obraćanjem stanovnicima Louisiane koju su pogodile neviđene poplave, rekavši: "Mi smo jedna zemlja, jedan narod i budemo li zajedno, pred nama je velika budućnost".

Iako se ispričao za uvredljive riječi, nije se uzdržao ponovno nazvati Hillary Clinton "lažljivicom" te je predložio pooštravanje etičkih normi američke vlade radi borbe s trgovanjem utjecajem.

U želji da privuče crne birače koji su tradicionalno skloniji demokratima, poručio je da "neće stati sve dok djeca u ovoj zemlji, bez obzira na boju kože, ne budu doista dio američkog sna".

Dok su neki pristaše zadovoljni ovim "novim" Trumpom, discipliniranim i ozbiljnim, neki pak žale što je njihov kandidat izgubio "svoju posebnost".

"Nadam se da neće biti odveć politički korektan", rekao je jedan od njih. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se