Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

BIVŠI GUVERNER TEKSASA

Hoće li Trump za ministra energetike izabrati čovjeka koji je htio ukinuti to ministarstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rick Perry, bivši guverner Teksasa koji je jednom izjavio da će ugasiti ministarstvo za energetiku ukoliko bude izabran za predsjednika SAD-a, izbor je Donalda Trumpa za budućeg ministra energetike, javljaju u utorak američki mediji.

Taj Teksašanin, koji je sudjelovao u republikanskim predizborima za predsjedničkog kandidata i rano ispao iz utrke, viđen je kako ulazi i izlazi iz Trumpove zgrade Trump Tower na Manhattanu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TV debata Romney ostaje vodeći kandidat među republikancima

Perry je inače podržavao teksaškog senatora Teda Cruza, a za Trumpa je kazao da je "karcinom na tijelu konzervatizma", no već dugo kolaju glasine da bi upravo on mogao dobiti energetski sektor.

Kasno u ponedjeljak i NBC i CBS su javili, pozivajući se na izvore bliske tranzicijskom timu, da je Trump izabrao 66-godišnjeg Perryja za ministra energetike. Najdugovječniji je guverner u povijesti Teksasa.

Bio je u utrci za predsjedničku kandidaturu na republikanskim predizborima 2012. i tada se proslavio izjavom o ukidanju ministarstva obrazovanja, trgovine i još jednog kojeg se nije prvo mogao sjetiti. Naknadno je kazao da se radi o ministarstvu energetike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene