Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AFERA PRISLUŠKIVANJE

Na povijesno niskim granama: Trump će se morati suočiti s najtežom istinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
James Comey, dorektor FBI-a, jučer je na saslušanju pred Kongresom potpuno odbacio tvrdnje Donalda Trumpa da ga je administracija bivšeg predsjednika Baracka Obame prisluškivala tijekom predizborne kampanje.

Direktor FBI-a James Comey jučer je u svjedočenju pred Kongresom istaknuo da ni ministarstvo pravosuđa niti njegova agencija nemaju dokaza koji bi potvrdili tvrdnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da je njegov stožer u Trump Toweru bio prisluškivan tijekom predizborne kampanje 2016.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera prisluškivanje "Obama nije napustio Bijelu kuću, skriva se u ormaru i ima škare" Slika nije dostupna TEŠKE OPTUŽBE Bijela kuća traži istragu: Je li Obama prisluškivao Trumpa?

"Poštujući predsjednikove tweetove o navodnom prisluškivanju koje je na njega usmjerila prethodna administracija (ona Baracka Obame, op.a.), nemam informacije koje potvrđuju te tweetove", rekao je Comey.

Trump nije samo sugerirao da ga je Obamina administracija prisluškivala - on je to ustvrdio, ponovio pa potom još i dodao kako će dokazi potkrijepiti njegovu tvrdnju. Comey se u negiranju postojanja prisluškivanja nije zaustavio na tome. Dodao je i kako FBI istražuje moguću spregu "između pojedinaca bliskih Trumpovoj kampanji i ruske vlade te je li bilo koordinacije između kampanje i ruskih aktivnosti".

Comeyjevo svjedočanje bacilo je Trumpa na povijesno niske grane u istraživanju agencije Gallup o podršci građana - rezultati ankete, objavljeni u nedjelju, pokazuju da samo 39 posto građana odobrava Trumpove poteze, a 55 posto ih je protiv, piše Washington Post.

Kao i uvijek u Trumpovu svijetu, u kojem je misao vodilja pobjeda pod svaku cijenu, najgori je grijeh priznavanje poraza. Stoga je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer jučer u popodnevnim satima u obraćanju novinarima svesrdno izbjegavao komentirati Comneyjeve tvrdnje te uporno odbijao priznati da su postojali kontakti s ruskom vladom tijekom predizborne kampanje.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene