457542
457542
457542
457542
457542

Donald Trump s kćeri Ivankom na razgovoru s japanskim premijerom

  • , 18.11.2016., 11:17
  • Autor:
  • komentara

Kći budućeg američkog predsjednika Donalda Trumpa Ivanka prisustvovala je u četvrtak navečer u New Yorku prvom razgovoru njezina oca sa stranim čelnikom, šefom japanske vlade Shinzom Abeom, prema fotografijama koje je objavio njegov ured.

 
 
 
 
Trump s kćeri Ivankom na razgovoru s japanskim premijerom (Foto: AFP)
Trump s kćeri Ivankom na razgovoru s japanskim premijerom (Foto: AFP)

Jedna od slika prikazuje Ivanku kako sjedi u fotelji nasuprot Trumpu i Abeu dok oni razgovaraju. Na drugoj slici stoji pored svojeg supruga, poslovnog čovjeka Jareda Kushnera, u društvu premijera koji je razgovarao više od sat vremena s Trumpom.

Ivankino prisustvo nije službeno opravdano. Ne zna se ni je li prisustvovala čitavom razgovoru ili samo dijelu.

No, poput njezine braće Erica i Donalda Jr.-a, dio je prijelazne skupine zadužene za određivanje pravaca buduće Trumpove administracije. Vrlo zatvoren obiteljski klan uključuje i Kushnera, sve većeg utjecaja iako se kloni kamera.

"Rijetko se vidi član obitelji kako prisustvuje prvom susretu između dvojice čelnika, makar bio neformalni, ali potez nije potpuno neočekivan jer je ona uključena u politiku. U svakom slučaju, to je Trumpov stil", prokomentirao je Yoshinobu Yamamoto, profesor sa Sveučilišta Niigata, stručnjak za međunarodne odnose.

Po nepotvrđenim glasinama koje je proširio japanski tabloid, Ivanka Trump mogla bi biti imenovana za veleposlanicu SAD-a u Japanu, na položaj koji trenutno zauzima Caroline Kennedy, kći nekadašnjeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se