Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Velika stvar za svijet

Trump je spreman: "Kim zna da se ne šalim. Ni najmanje, niti jedan posto. On to shvaća"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Predsjednik SAD-a Donald Trump u subotu je rekao da je "apsolutno" spreman telefonom razgovarati sa čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom i da se nada pozitivnim rezultatima razgovora Sjeverne i Južne Koreje.

Sjeverna Koreja je u petak pristala idućeg tjedna održati službene razgovore s Južnom Korejom, prve u u više od dvije godine, samo nekoliko sati nakon što su Washington i Seul odgodili zajedničku vojnu vježbu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Trump je u Camp Davidu odgovarajući na pitanja novira izrazio spremnost da razgovara s Kimom, ali ne bez preduvjeta.

"Apsolutno bih to učinio", rekao je Trump. "Uopće s time nemam problema".

Očekuje se da će razgovori Sjeverne i Južne Koreje biti posvećeni Zimskoj olimpijadi koja se idućeg mjeseca treba održati u Južnoj Koreji i odnosima dviju Koreja.

Trump je sugerirao da bi razgovori mogli voditi popuštanju napetosti i pripisao si zasluge za taj diplomatski iskorak rekavši da je on rezultat njegovog postojanog pritiska.

"Gledajte, sada razgovaraju o Olimipijadi. To je početak, veliki početak. Da se nisam uključio sada ne bi razgovarali", rekao je.

Kim "zna da se ne šalim. Ja se ne šalim. Ni najmanje, niti jedan posto. On to shvaća", rekao je Trump.

"Ako nešto proizađe iz tih razgovora to će biti odlično za cijelo čovječanstvo, to će biti velika stvar za svijet", rekao je. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene