Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjeren "kompliment"

Trump opet u elementu: Evo što je rekao prvoj dami Francuske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je tijekom službenog posjeta Francuskoj pohvalio prvu damu Brigitte Macron. Nakon poprilično čudnog rukovanja rekao joj je da je "u jako dobroj formi".

71-godišnji Donald Trump, koji je već nebrojeno puta bio prozivan zbog komentara upućenih ženama, i njegova 47-godišnja supruga Melania, susreli su se s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom i njegovom 25 godina starijom suprugom, 64-godišnjom suprugom Brigitte Macron u Les Invalidesu, kompleksu građevina u kojem je pokopan Napoleon Bonaparte i drugi francuski ratni heroji.

Pročitajte i ovo Migranti Francuska Olakšanje za predsjednika Francuski ustavni sud odbacio velik dio mjera zakona o imigraciji: 32 odbačene zbog proceduralnih razloga Gabriel Attal - 1 Tko je Gabriel Attal? Francuska dobila najmlađeg i prvog gej premijera u povijesti

Nakon obilaska Trump se okrenuo prema prvoj dami Francuske i rekao joj "Vi ste u jako dobroj formi". Komentar je potom ponovio i francuskom predsjedniku pa se opet okrenuo prema Brigitte Macron i rekao: "Prekrasno". Nije sasvim jasno što je odgovorila. 

Na društvenim mrežama odmah su krenule reakcije na videosnimku, a mnogi su korisnici Trumpove komentare okarakterizirali kao seksističke.

"Trump koji govori prvoj dami Francuske "da je u dobroj formi" pokazuje tanku liniju između komplimenta i seksualnog uznemiravanja", napisala je Alex Berg, producentica i spisateljica koja često radi na feminističkim i rodnim pitanjima.

Jen Siebel Newsom, glumica i režiserka, na Twitteru je napisala: Gospodine Trump, žene ne žele čuti nepoželjne primjedbe o tome što mislite o njihovim tijelima. To je odvratno i jako neprikladno".

 

Bijela kuća odbila je prokomentirati Trumpove riječi. Dva predsjednička para potom su zajedno večerala u restoranu u Eiffelovom tornju

Emmanuel i Brigitte Macron upoznali su se dok je on imao 15 godina, a ona 39. Ona mu je bila profesorica u srednjoj školi. Macron je inače najmlađi francuski vođa još od doba Napoleona prije dva stoljeća. 

Trump je već ranije prozivan zbog seksističkih komentara, uključujući i kritike na račun izgleda bivših predsjedničkih kandidatkinja Hillary Clinton i Carly Fiorine, komičarke Rosie O'Donnell, kolumnistice i poslovne žene Ariane Huffington i manekenki Kim Kardashian i Heidi Klum. Njegova predsjednička kampanja žestoko je uzdrmana u listopadu 2016. godine kada su objavljene snimke iz 2005. godine gdje je govorio o tome kako je hvatao žene za međunožje. Seksističkih komentara nije bila pošteđena čak ni njegova ćer Ivanka Truump. Nedavno je putem Twittera napao i televizijsku voditeljcu MSNBC-a Miku Brzezinski. "Niski kvocijent inteligencije, luda Mika", napisao je Trump te dodao kako je "gadno krvarila zbog faceliftinga" na društvenom okupljanju u njegovom resortu na Floridi oko Nove godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene