Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dolar postaje prejak"

Trump ne smatra Kinu "manipulatorom valute"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik je izjavio kako njegova administracija, suprotno onome što je najavljivao u predizbornoj kampanji, neće proglasiti Kinu "manipulatorom valutom", ali je priznao kako američki dolar "postaje prejak", što će se negativno odraziti na gospodarstvo.

Donald Trump je također kazao kako bi volio da se američke kamatne stope zadrže na niskim razinama.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama

"Kina ne manpulira svojom valutom", rekao je Trump. Njegova je izjava u suprotnosti s predizbornim obećanjem da će proglašenje Kine valutnim manipulatorom biti prvi potez njegove administracije u sklopu planiranog smanjenja kineskog uvoza u SAD.

Glasnogovornik američkog ministarstva financija potvrdio je da polugodišnje izvješće toga ministarstva o valutnim praksama vodećih trgovinskih partnera, koji će biti objavljen koncem ovog tjedna, neće imenovati Kinu kao valutnog manipulatora.

Razlog promjene Trumpova stava leži u činjenici da Kina već mjesecima ne manipulira juanom, kao i procjeni da bi takav korak u ovome trenutku doveo u pitanje Trumpove pregovore s Pekingom o suočavanju sa sjevernokorejskom prijetnjom.

SAD je Kinu posljednji puta označio kao manipulatora valutom 1994. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene