Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetljski telefonski poziv

Nije šala: Trump pozvao predsjednika ''kočijaškog rječnika'' u Bijelu kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump pozvao je filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea u Washington tijekom "vrlo prijateljskog" telefonskog poziva u subotu, objavila je Bijela kuća.

Dvojica čelnika razgovarali su i o regionalnog sigurnosti, "uključujući prijetnju Sjeverne Koreje", priopćila je Bijela kuća.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Joe Biden 'Radi što god želiš' Biden napao Trumpa u govoru o stanju unije: "To je opasno"

Prije poziva Duterte je rekao kako planira zatražiti od Trumpa da pokaže suzdržanost jer svojim miješanjem ide na ruku sjevernokorejskom vođi Kim Jong Unu koji želi "okončati ovaj svijet".

Razgovarali su i o "činjenici da se filipinska vlada žestoko bori da oslobodi zemlju od droge".

Filipinski predsjednik optužen je ovaj tjedan pred Međunarodnim kaznenim sudom (ICC) za masovna ubojstva osumnjičenih za kriminalna djela i trgovinu drogom u ratu protiv droge koji je, prema procjenama, odnio više od 8.000 života otkad je Duterte došao na vlast 30. lipnja prošle godine.

On je odmah obećao radikalni obračun s kriminalcima koji imaju veze s trgovinom narkoticima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene