Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Još jedna izlika"

Donald Trump: "Izvješća da mi je Rusija pomogla dobiti izbore su smiješna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako ne vjeruje izvješćima da su obavještajne agencije zaključile da je Rusija intervenirala na predsjedničkim izborima u njegovu korist.

"Mislim da je to smiješno. To je samo još jedna izlika. Ne vjerujem u to", rekao je Trump u razgovoru za Fox News Sunday. Novi predsjednik optužuje demokrate da su plasirali takve informacije u medije te da one nisu stigle od CIA-e.

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Viši američki obavještajni dužnosnik rekao je da su agencije s "velikom sigurnošću" zaključile da su ruski obavještajci izravno hakirali organizacije i čelnike Demokratske stranke, te da su to činili kako bi naštetili Hillary Clinton.

Trump se pita stoji li CIA iza izvješća koji sugeriraju da ga Moskva želi u Bijeloj kući.

John McCain i Lindsey Graham, dvoje istaknutih republikanaca zaduženih za vanjsku politiku u američkom Senatu, u nedjelju su se pridružili zabrinutosti demokratskih senatora zbog izvješća o ruskoj intervenciji na izborima, istaknuvši kako to ne smije biti stranačko pitanje.

"Strani neprijatelji godinama usmjeravaju kibernetičke napade na američku fizičku, ekonomsku i vojnu infrastrukturu, kradući pritom naše intelektualno vlasništvo. Sada su cilj naše demokratske institucije", priopćili su demokratski senatori.

"Posljednja izvješća o ruskom miješanju u naše izbore trebala bi zabirnuti svakog Amerikanca", kazali su oni. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene