444729
444729
444729
444729
444729

ULJE NA VATRU Trumpov poziv Rusiji koji će razbjesniti demokrate

  • , 27.07.2016., 19:21
  • Autor:
  • komentara

Republikanski kandidat za američkog predsjednika Donald Trump, dao je izjavu tijekom konferencije za novinare na Floridi, koja će zasigurno dignuti novu prašinu oko razotkrivenih e-mailova predsjedničke kandidatkinje Demokratske stranke, Hillary Clinton.

 
 
 
 
Donald Trump (Getty Images)
Donald Trump (Getty Images)

Donald Trump izazvao je u srijedu Rusiju da hakiraju e-mailove predsjedničke kandidatkinje demokrata Hillary Clinton.

"Rusijo, ako me slušaš, nadam se da ćete moće pronaći 30.000 mailova koji još nedostaju", izjavio je Trump tijekom pressice na Floridi, a prenosi New York Times. "Mislim da bi vas naš tisak mogao jako nagraditi", dodao je Trump.

Podjestimo, Kremlj je u srijedu ponovno odbacio optužbe da je Rusija odgovorna za hakiranje e-mailova američke Demokratske stranke, ocijenivši da je riječ o "horor pričama" koje su izmislili američki političari i ističući da se Rusija nikada ne miješa u predizborne kampanje u drugim državama.

Ranije je američki predsjednik Barack Obama kazao kako FBI istražuje slučaj curenja više od 19 tisuća e-mailova DNC-ja koji pokazuju da je stranačko vodstvo favoriziralo Hillary Clinton u odnosu na senatora Bernieja Sandersa za stranačku nominaciju za predsjedničke izbore. Obama je dodao kako zna da su "stručnjaci to pripisali Rusima".

Američki predsjednik nije naznačio koji bi bili motivi takvog objavljivanja, ali je podsjetio na činjenicu da je republikanski predsjednički kandidat "Donald Trump više puta ponavljao da se divi Vladimiru Putinu" te ustvrdio da se "o Trumpu dosta povoljno piše u Rusiji".

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se