Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo iz nehaja

Dok mu je sin umirao, ženama je slao slike svog spolovila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom suđenja optužba je iznjela nove detalje o Justinu Rossu Harrisu koji je nakon što je dijete ostavio u automobilu razmijenio nekoliko tekstuanih poruka sa čak šest različitih žena, među kojima je i jedna 17-godišnjakinja.

Otac optužen za zanemarivanje 22-mjesečne bebe koju je ostavio u automobilu u kojem je zbog visoke vrućine mališan preminuo, suočen je s novim optužbama.

Pročitajte i ovo Marin Piletić Tuga u Slavonskom Brodu Ministar nakon smrti djeteta: "Nije bilo elemenata da se dijete žurno izdvoji. Inspekcija je poslana u Hrvatski zavod za socijalni rad" Alfie Steele Teški propusti u Britaniji Godinama upozoravali socijalnu službu i policiju na zlostavljanje, ali dječaku (9) nitko nije pomogao: Umro je u mukama

Njegov sin, Cooper u autu je proveo oko sedam sati, a utvrđeno je da je umro od toplinskog udara. Isprva se vjerovalo da je Harris nenamjerno zaboravio sina u autu.

Otac koji je sina ostavio u autu istraživao koliko životinji treba da umre u sličnim uvjetima

Tijekom suđenja optužba je iznjela nove detalje o ocu koji je prema njihovim informacijama tijekom tog kobnog dana, nakon što je dijete ostavio u automobilu razmijenio nekoliko tekstuanih poruka sa čak šest različitih žena, među kojima je i jedna 17-godišnjakinja. Između ostalog, uptužuje ga se da je slao gole fotografije te im pisao o seksu, piše Daily mail.

Justin Ross Harris, zbog optužbi za ubojstvo iz nehaja, ostaje u zatvoru. Detektiv koji istražuje slučaj, Phil Stoddard iznio je činjenice koje pokazuju kako je 33-godišnji otac vodio dvostruki život. Harris je na iznesene optužbe kazao kako nije kriv.

Harris je na iznesene optužbe rekao kako je tog dana, 18.lipnja, krenuo na posao, a svojeg 22-mjesečnog sina Coopera je trebao ostaviti u vrtiću. Odvezao se na posao bez da je shvatio da mu je dijete ostalo u automobilu.

Optužba je iznijela nove informacije o tome kako je Harris u trenucima kada mu je dijete umralo u automobilu, razmjenjivao poruke seksualnog sadržaja sa 6 različitih žena, uključujući i tinejdžerku kojoj je poslao fotografiju svojeg spolovila u erekciji.
'Zagrebli smo samo po površini', rekao je detektiv Stoddard o aktivnostima koje je tužiteljstvo poduzelu do sada.

Tragedija: Otac zaboravio djevojčicu (3) u automobilu, ona preminula

Harrisova je žena priznala kako su suprug i ona imali problema u braku, a postoje i tekstualne poruke koje dokazuju kako je znala za njegovu prevaru.

'Cilj nam je dokazati da je želio život bez djece', rekao je tužitelj.
Detektiv Stoddard također je iznio pred sudom podatak o tome da je Harris, neposredno prije no što je dijete ostavio u automobilu, posjetio društvenu mrežu Reddit na kojoj je pretraživao članke na temu 'život bez djece', te pregledavao videa umirućih ljudi, samoubojstva kao i egzekucije.

Dva puta je pregledao video koji prikazuje bolnu smrt životinja ostavljenih u automobilu, a pretraživo je i pojam 'kako preživjeti u zatvoru'.

Tužitelj je kazao sudu kako je iznesen dovoljan broj dokaza koji potvrđuju njegovu krivnju, kao i to da svi izneseni dokazi upućuju na vođenje dvostrukog života.

'Harris nikada nije nazvao broj za hitne slučajeve 911 iako je viđen da razgovara s nekim na mobitel', rekao je detektiv te dodao kako je dječak umirao u 'strašnim bolovima', 'temperatura je toga dana sezala preko 31 stupnja celzijusa', dodao je.

Prema iskazu tete u vrtiću, Harrisova je supruga, tog popodneva došla po Coopera u vrtić, gdje je saznala kako joj dijete nije tamo. Na sve to je kazala da mora da ga je Harris ostavio u automobilu.
'Jesi li rekao previše?', pitala je Harrisa supruga Leanna Harris kada su stigli u policijsku postaju na prvo ispitivanje.

Istraga je pokazala i da je par imao pravo na osiguranje od smrti dijeteta u iznosu većem od 150.000 kuna, kojeg su ugovorili u studenom 2012. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene