Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzavanje posla

Ukrajinci se pohvalili hrvatskim robotima: "Hvala vam na pomoći"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski robotski sustavi za razminiravanje stigli su u Ukrajinu. Minsko sumnjivo područje u Ukrajini čistit će zahvaljujući donaciji koju je osigurao američki donator.

U Ukrajinu su stigli DOK-ING robotski sustavi za razminiravanje. "Ruski agresori pretvorili su Herson i okolicu u minsko polje. Uklanjanje je zahtjevno, a ovim strojevima iz Hrvatske bitno ubrzavamo posao. Ovo su jedni od najboljih robotičkih sustava u svijetu i dnevno mogu očistiti područje od četiri do pet tisuća. Funkcionalnost ovih kompleksa je fantastična, ali njihova glavna prednost je spašavanje života. Hvala vam na pomoći", objavio je na svom Facebooku šef hersonske oblasti, Olesandar Prokudin.

Kako su objavili iz tvrtke DOK-ING, ukupno će prema Ukrajini otići osam robotskih sustava za humanitarno razminiranje.

Pročitajte i ovo DOK-ING MV-3 Multifunkcionalan stroj Dok-Ing predstavio inovaciju u svijetu specijalnih postrojbi - protuterorističko navalno vozilo MV-3

U DOK-ING-u vjeruju kako je ovo tek početak odnosa Hrvatske i Ukrajine u području protuminskog djelovanja i upravo ovaj ekosustav koji obuhvaća stručnost, iskustvo, ali i inovativnost u pristupu i proizvodima, može biti pouzdan partner Ukrajini u njenim aktivnostima, na čelu s Republikom Hrvatskom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene