Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićenje na temelju dojave

Dojava: Tko je bogatiji za 10 milijuna eura?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beogradska radio postaja B92, izvješćujući da je Ratko Mladić uhićen nakon 15 godina bijega, navela je da je do uhićenja došlo nakon što su srpske snage sigurnosti dobile dojavu o njegovu boravištu, što otvara pitanje kome će pripasti novčane nagrade obećane za informaciju koja dovede do Mladićevog uhićenja.

Šesnaest godina nakon što ga je Haaški sud  optužio za genocid i zločine protiv čovječnosti u BiH, Mladić (69) je u četvrtak uhićen u selu Lazarevu kod Zrenjanina, 80 km sjeverno od Beograda. Navodno je uhićen u kući svog rođaka Branislava Mladića u ulici Vuka Karadžića broj 2, izvijestio je online beogradski dnevnik Blic.

Pročitajte i ovo Pregled policije nakon dojave Četiri su dojave lažne Dojava o bombama na više mjesta u Zagrebu! Objavljeni su detalji prijetećeg maila Švedska policija Nakon pobjede Vatrenih "Pripremali smo se za razne scenarije, a onda smo ugledali Hrvate": Švedska policija dobila je dojavu o svađi u jednom stanu

Postavlja se pitanje tko je nakon uhićenja Mladića bogatiji za 10 milijuna eura, koliko je za ključnu informaciju o njemu obećala srbijanska vlada. Povrh toga, američki je State Department obećao 5 milijuna dolara za informaciju koja će dovesti do Mladićevog uhićenja.

>> VIDEO: Tko je zapravo Ratko Mladić?

>> Mladić u 16 sati doveden u zgradu Specijalnog suda u Beogradu

 

Identitet osobe od koje je potekla dojava što je vodila do uhićenja 'Mesara Bosne', kako se nazivalo Mladića, nije poznat a možda nikada i ne bude. Jedno nedavno ispitivanje javnog mnijenja je pokazalo da je samo 'sedam posto građana Srbije spremno' odati Mladića za obećane nagrade.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene