Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na komentar

Dodik uzvraća: 'Deklaracije ne mogu spasiti BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odgovorio je na kritike visokog međunarodnog predstavnika u BiH Valentina Inzka i američkog veleposlanstva u Sarajevu.

'Prošlo je vrijeme kada nam je američko veleposlanstvo moglo držati predavanje', rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. On je komentirao navode veleposlanstva SAD-a i visokog predstavnika da izjavama upućenim dan ranije da će se BiH raspasti potkopava temelje ustava BiH te da Republika Srpska nije država. Dodik je dodao da se američko veleposlanstvo miješa u unutarnje stvari BiH opetujući da BiH od raspada ne mogu spasiti deklaracije američkog veleposlanstva.

>> Visoki međunarodni predstavnik u BiH: Dodik uzaludno pokušava osporiti državu BiH

Izrazio je sumnju da je istup američkog veleposlanstva ujedno i službeni stav američke administracije. Pri tome je podsjetio da je američko veleposlanstvo u Sarajevu prošle godine podržalo poteze visokog predstavnika koji je osporio odluke službenih institucija BiH oko uspostave vlasti u Federacije BiH što i, kako tvrdi Dodik, danas stvara ogromne probleme budući se radilo o neustavnim potezima.

>> Dodik: Iz BiH se ne može govoriti samo jednim glasom, to je iluzija

Valentin Inzko i američko veleposlanstvo ocijenili su u petak da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uzaludno pokušava osporavati državu BiH te da Republika Srpska nije država. Dodik je u intervju za izdanje jednog lista istaknuo da je Republika Srpska država a da je BiH njezin okov te da će se s vremenom raspasti. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..." Milorad Dodik i Vladimir Putin Planira "ekonomsku uniju" Dodika baš briga za američke sankcije: "Imam druge prijatelje, Vučića, Putina i Orbana..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene