Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko 'Vnešekonom banke'

Dodik: Putin mi je obećao 500 milijuna eura za rafineriju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci kako mu je ruski premijer Vladimir Putin obećao da će osigurati dodatnih 500 milijuna eura za modernizaciju naftne industrije u tom entitetu.

Dodik, koji se s Putinom nakratko sastao u Beogradu tijekom posjeta ruskog premijera Srbiji, kazao je novinarima kako bi dodatnih 500 milijuna eura moglo biti odobreno već u travnju, a ta bi se sredstva plasirala kao kredit 'Vnešekonom banke' čijim nadzornim odborom predsjeda upravo predsjednik ruske vlade. Ovaj novčani iznos bio bi iskorišten za modernizaciju proizvodnje u pogonima rafinerije nafte u Bosanskom Brodu te rafinerije ulja u Modriči kako i za modernizaciju lanca benzinskih crpki na području RS. Cijeli proces modernizacije trebao bi biti završen tijekom 2013. godine.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin nakon brojnih snimki Kremlj komentirao tvrdnje o Putinovu dvojniku: "Mi koji s njim radimo teško ga možemo pratiti" Vladimir Putin na sastanku u Moskvi Plan od 12 točaka Zbog ovoga će Putinu pasti mrak na oči: Ukrajinski dužnosnik objavio što Kijev planira nakon povratka Krima

>> Dodik ponovo prijeti otcjepljenjem RS

Vlasništvo nad naftnom industrijom u tom entitetu ranije je preuzeo ruski gigant 'Zarubežnjeft'. Komentirajući susret s Putinom Dodik je novinarima kazao kako je ruskom premijeru obećao da će se, kada dođe vrijeme, o mogućem pristupanju Bosne i Hercegovine NATO-u građani koji žive u RS izjašnjavati na referendumu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene