Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodik prijeti referendumom o reformi policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer RS Milorad Dodik danas je zaprijetio raspisivanjem referenduma u tom entitetu ako se pokuša nametnuti rješenje reforme policije u BiH mimo volje Skupštine i vlade RS ili ako se budu kažnjavali politički dužnosnici iz tog entiteta zbog neprihvaćanja reforme policije.

Čelnici vodećih hrvatskih, bošnjačkih i srpskih stranaka i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak u četvrtak su proglasili propalim pokušaj postizanja dogovora o reformi policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neslužbeni posjet Dodik pozvao Hrvate da se vrate i zajamčio im sigurnost Slika nije dostupna Uložili bi 120 milijuna dolara Dodik obećao Rusima koncesiju za istraživanje nafte

Neuspjehom u provedbi reforme policije Bosna i Hercegovina ne ispunjava ključni uvjet za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, što je prvi korak neke zemlje u uključivanju u EU.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice Miroslav Lajčak ranije je više puta upozorio da će u slučaju neuspjeha reforme policije posegnuti za ovlastima koje mu omogućuju smijeniti dužnosnike za koje se procijeni da su odgovorni za neuspjeh.

Dodik se u petak na konferenciji za novinare suprotstavio, kako je rekao, bilo kakvoj mogućnosti kažnjavanja i nametanja rješenja koja su neprihvatljiva za parlament Republike Srpske i vladu tog entiteta. 

Pri tomu je Dodik zaprijetio da će se o tome izjašnjavati narod, odnosno da će se provesti referendum ako "nekome padne na pamet da nam to (policijsku reformu i kazne) nametne".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene