Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napao Haški tribunal

Dodik: Oslobađanje Haradinaja je skandalozni pravni teror!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napadima na Haški tribunal nakon oslobađajuće presude Ramushu Haradinaju pridružio se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, ocjenjujući da je riječ o skandaloznom pravnom teroru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u četvrtak se pridružio napadima na Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) zbog oslobađajuće presude Ramushu Haradinaju, kvalificirajući Haški tribunal kao politički i optužujući ga da krivotvori povijest.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Nametnuli mu sankcije 2017. SAD upozorile Dodika: "Griješi ako misli da ćemo stajati po strani dok on provodi secesionističku agendu" Milorad Dodik Brz odgovor Dodikov sin o tome da je dobio hrvatsko državljanstvo: "Vidim da sam postao hrvatski državljanin..."

>> Mišetić Srbima: 'Ne krivite sud, krivite Carlu del Ponte!'

U pisanoj izjavi u povodu oslobađajuće presude nekadašnjem zapovjedniku OVK i dvojici njegovih suradnika, Dodik je Haradinaja nazvao zločincem, a Srbiju je pozvao da bude odlučna "u očuvanju svog i dostojanstva svih Srba".

"Oslobađajuća presuda sramna je i ponižavajuća za sve žrtve, Srbe, koji su po tko zna koji put izloženi beskrupuloznoj međunarodnoj nepravdi koja se provodi preko Haškog tribunala", naveo je Dodik ustvrdivši kako su Srbi izloženi međunarodnom krivotvorenju povijesti i skandaloznom pravnom teroru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene