Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cilje stvaranje muslimanske države

Dodik optužio bošnjačke čelnike za povezanost s vehabijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodeći srpski dužnosnici u BiH, predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik vijeća ministara Nikola Špirić, optužili su bošnjačke političare i muslimanske vjerske vođe da su povezani s radikalnim vehabijskim pokretom.

Milorad Dodik i Nikola Špirić optužili su bošnjačke čelnike za povezanost s vehabizmom, čiji je cilj stvaranja muslimanske države bez Hrvata i Srba, izvijestili su u utorak mediji u Republici Srpskoj (RS).

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> 'Nisu normalni oni koji misle da su sigurni u BiH'

'U BiH je na sceni globalni islamski terorizam kojemu treba sasjeći korijene političke i vjerske potpore koja sežu do džamija. Bošnjačko vodstvo mora jasno kazati želi li uništiti to zlo i želi li suživot sa Srbima i Hrvatima', rekao je Špirić u izjavi za medije.

Dodao je da se vehabijski sljedbenici nalaze u institucijama države i da im je cilj stvaranje vjerske države u BiH pogodne samo za muslimane bez Srba i Hrvata.

Dodik je pak ustvrdio da posljednja zbivanja u Bugojnu ne pridonose pozitivnom imidžu BiH u svijetu te da se u zemlji nalazi 3.000 osoba koje su evidentirane kao potencijalni teroristi.

Špirić i Dodik su takve optužbe izrekli nakon eksplozije u Bugojnu i pošto su mediji u RS-u objavili da skupina radikalnih muslimana (vehabija) prati kretanja srpskih dužnosnika te da je povećan stupanj njihove zaštite. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene