Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Dodik navodno kazneno prijavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik kazneno je prijavljen zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti te pronevjere novca iz javnih fondova, prenijeli su u četvrtak lokalni mediji u BiH, no Tužiteljstvo BiH tu vijest nije moglo potvrditi.

'Kroz naš upisnik takvo nešto još nije prošlo i nemamo službenu informaciju o tome', izjavio je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH. Po pisanju medija, ukupno 11 osoba, uključivo Dodika i nekolicinu ministara iz njegove vlade, optuženi su da su oštetili proračun za 145 milijuna konvertibilnih maraka (nešto više od 72 milijuna eura), odlučujući o tome tko će izvoditi radove na nekima od velikih infrastrukturnih projekata.

Pročitajte i ovo Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…" Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera"

Kaznena prijava koju je, po pisanju medija, nakon višemjesečne istrage podnijela Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), krovno policijsko tijelo u BiH, navodno se uz zloporabu službenog položaja i ovlasti odnosi na kaznena djela organiziranog kriminala te pranja novca. Dio medija u BiH Dodika već mjesecima javno optužuje da velike poslove, poput gradnje autoceste Banja Luka-Gradiška te novog vladina sjedišta u Banjoj Luci, dodjeljuje isključivo svojim prijateljima što se povezuje s otvorenom korupcijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene