Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne vole se javno

Dodik američkom diplomatu uzvratio istom mjerom: I on mene frustrira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske Milorad Dodik istom je mjerom uzvario američkom diplomatu koji je ranije danas rekao da su sastančenja s njim 'frustrirajuća'.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je u utorak da je dijelio jednake dojmove 'frustracija' u susretima s američkim veleposlanikom Patrickom Moonom koji je to rekao za Dodika tijekom dana prigodom posjete Banjoj Luci.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Zabrinuti za budućnost BiH Američko veleposlanstvo oštro reagiralo na Dodikove prijetnje: "Zajedno sa svojim ulizicama krši Daytonski sporazum" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

>> Američki veleposlanik: Razgovori s Dodikom su 'frustrirajući'

Moon, koji se u utorak nije susreo s predsjednikom RS-a, ocijenio je da je 'frustrirajuće' slušati jedna objašnjenja na službenim sastancima, a zatim sasvim druge Dodikove izjave. Dodik je pak u izjavi za agenciju SRNA rekao da ništa manje nije bilo frustrirajuće slušati veleposlanika Moona uoči lokalnih izbora da je neprihvatljivo da Srbin bude načelnik općine Srebrenica.

Ocijenio je da američki veleposlanik ne može izbjegavati susrete s njim. 'Što se tiče suradnje sa SNSD-om, moram ga podsjetiti da sam još predsjednik najjače stranke u Republici Srpskoj i da ćemo, volio on to ili ne, morati razgovarati, jer niti sam ja birao njega, niti je on birao mene', poručio je Dodik.

On je izrazio nadu da će sljedeći diplomat iz SAD-a koristiti 'diplomatski rječnik i dobru diplomatsku praksu'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene