Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv u pomoć

Dobra strana interneta: Curica (2) neće umrijeti zahvaljujući potpunoj neznanki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Christy Harding odlučila je pomoći djevojčici koju ne poznaje nakon što je vidjela poziv u pomoć na Facebooku.

Kada je Christy Harding na Facebooku 'naletjela' na stranicu napravljenu u znak podrške dvogodišnjakinji koja pati od rijetkog genetskoj poremećaja koji joj utječe na bubrege, osjetila je potrebu da se uključi.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Stupila je u kontakt s  dječjom bolnicom u Minnesoti gdje je djevojčica bila na liječenju provjeriti može li nešto napraviti. I mogla je. Ariana Moore trebala je bubreg, a sretna vijest bile je da je je Christyn bubreg odgovarao, piše Huffington Post.

Iako je djevojčici bila potpuni stranac koji je živio gotovo 2500 kilometara od nje, Christy je odlučila napraviti što mora kako bi ju spasila. Uskoro će, točnije 7. svibnja, djevojčici donirati svoj bubreg.

'Imam dvogodišnju kćer i to je vjerojatno jedan od najvećih razloga', rekla je Harding i dodala da je o svemu razgovarala sa suprugom. 'Da je to naša kći, htjeli bismo da je svi na svijetu pokušaju spasiti', rekla je.

Nitko iz obitelji nije bio kompatibilan

Arriani je genetski poremećaj dijagnosticiran odmah nakon rođenja, a dnevno je prolazila kroz 10 sati dijalize. Iako su joj bubrezi otkazali kada je imala sedam tjedana, nitko od potencijalnih donora, među kojima su bili i krvni srodnici, nije bio kompatibilan. Zbog toga je obitelj tešku situaciju odlučila podijeliti na društvenim mrežama.

'Christy mi je e-mailom javila da će donirati organ. Bila sam u suzama dok sam ga čitala. Bilo je poprilično ludo. Ono što mogu je plakati svaki put kad se toga sjetim', rekla je majka dvogodišnjakinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene